Bezint eer gij begint

Kun je eigenlijk gokken op wedstrijden van extreme sporten. Natuurlijk is dit mogelijk, want er zijn veel sporten waar enorme bedragen in om gaan. Sowieso is het mogelijk om in kleine kring uitslagen te bepalen. Maar er zijn ook vele bookmakers, die echt gespecialiseerd zijn in het gokken op wedstrijden van extreme sporten. Zolang het maar wedstrijden zijn waarin mensen tegen elkaar strijden om de winst. Op deze site wordt ook gesproken over “Basejumpen”. Hier wordt het gokken wat moeilijker gemaakt, vanwege de individuele kant van het geheel. Echter het is niet onmogelijk.

Toch kan je de vraag stellen of het verstandig is om op deze sporten te gokken, aangezien de twee zeer op elkaar lijken. Het is zelfs zo dat uit onderzoek van een universiteit in Noorwegen blijkt dat mensen, die extreme sporten beoefenen echt veel overeenkomsten vertonen met gokverslaafden. En dat is logisch, want het gaat hier over de adrenaline dat door je lichaam gepompt wordt. Het is heerlijk om deze adrenaline te laten werken en je voelt je heel wat als je daadwerkelijk succes hebt. Echter vele mensen zien het verschil dan niet meer tussen fictie en non-fictie.

“Bezint eer gij begint” is dus een gezegde, dat wel degelijk van toepassing is op dit geheel. Je kunt gaan gokken op wedstrijden van extreme sporten, maar houd rekening met het verslavende karakter van het geheel. Het moet wel leuk blijven voor jou, maar ook voor alle mensen in jouw directe omgeving. Want wie heeft er wat aan, als jij na een paar keer gokken, je hele leven moet doorbrengen in een afkickkliniek, waar je eigenlijk niet thuis hoort. Niemand toch? Of wel soms?