Het zal je goed doen!

Stel je eens voor. Je loopt op een dag een doodgewone sporthal binnen. Je wilt graag een bekende sport zien. Volleybal, basketbal, zaalvoetbal. Het maakt je eigenlijk niet uit, zolang het maar inspirerend en spannend is. Opeens sta je stil en kijk je verbaasd om je heen. Je ziet twee keer vijf veldspelers met een plastic stick een bal vooruit slaan om te proberen een doelpunt te maken. Op zich niets mis mee, maar dan zie je de keeper, volledig ingepakt op zijn of haar knieën zitten voor een heel klein doeltje. Dat maakt het al iets specialer.

Als je dan merkt dat de lichte plastic gatenbal ook nog een keer met eens snelheid van 150 kilometer per uur of harder door de lucht vliegt, dan ga je toch eens op onderzoek uit. Je vraagt eens na bij het handjevol toeschouwers, waar je in hemelsnaam naar kijkt. Er wordt aangegeven dat we het hier hebben over een extreme sport dat luistert naar de naam “Floorball”. Je mond valt open van verbazing, terwijl je kijkt naar dit zeer snelle balspel.

Floorball blijkt een unieke sport, dat steeds groter wordt in ons kleine kikkerlandje. Maar jij had er nog nooit van gehoord. Je bent zelfs verbaasd als er wordt gezegd dat er zelfs een nationale bond in het leven is geroepen om daadwerkelijk de verschillende liefhebbers van deze fantastische sport elke week te laten genieten. Het is een zeer leuke sport om te beoefenen, maar ook om te bekijken. Het gaat namelijk ontzettend snel en het blijkt raar maar waar ook erg ontspannend. Laat dus alle normale sporten eens links liggen en ga voor “Floorball”. Het zal je goed doen. Geloof me maar!

bal