Je krijgt er een kick van

Sport als recreatie. Het lijkt me logisch, dat iedereen weet dat sporten goed is voor de gezondheid en de ontspanning, maar als ik je nu vertel dat het vasthouden van een geweer en het afschieten van munitie richting personen ook bij een sport hoort dan word ik voor gek verklaard. Toch is dit het geval bij de sport “Paintball”. Deze sport is ontstaan in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Het land waar het patriotisme hoogtij viert. Ja, de Amerikanen hebben dit spel bedacht.

Er bestaan spellen voor zowel de recreatieve als de professionele spelers. De spellen “Capture the Flag”, “Central Flag” en “Last Man Standing” zijn drie bekende spellen waar de spelers hun hart bij kunnen ophalen. Wat leuk is om te weten, is dat de ballen gemaakt zijn gelatine. Dit is natuurlijk noodzakelijk, want de ballen moeten snel kapot gaan als ze in aanraking komen met de spelers of een ander oppervlak.

De kracht achter de balletjes is groot. Vooral als ze afgeschoten worden van een korte afstand. Dan kan het ook redelijk zeer doen. Wanneer je bijvoorbeeld geraakt wordt op je hoofd, dan kan je een kamer gaan boeken in het ziekenhuis. Vandaar dat iedere speler verplicht met een masker voor het gezicht moet spelen. De spelers zien er daardoor best stoer uit en zullen door de adrenaline van het spel als echte soldaten gezien worden.

Sport als recreatie en inspiratie. “Paintball” is een extreme sport, waar iedere speler zijn of haar ei kwijt kan. En of je nu een geweer in de hand hebt, munitie afvuurt op mensen en je jezelf waant in een oorlogssituatie, het is en blijft een sport, waar je een kick van krijgt. Heerlijk toch?