Levensverzekering

“Ik voel mij zo vrij als een vogel”. Vliegen als een vogel. Iedereen zou dat waarschijnlijk wel eens willen doen. Diegene die hoogtevrees hebben, zijn er bang voor dat ze te pletter vallen en daar niets tegen te kunnen doen. Echter dat gevoel hebben we allemaal, dus vliegen als een vogel is leuk, maar het moet wel veilig blijven en onder controle zijn. Daarom is het springen met een parachute uit een vliegtuig vol controle. Je hebt dan altijd een tweede parachute bij zich. Maar bij de sport “Basejumpen” heb je dit niet. En daarom wordt het echt als een extreme sport gezien. Maar wat is “Basejumpen” nu eigenlijk?

Ga er vanuit dat je een hoog gebouw kiest. Dit kan een flat zijn, een kerktoren of een wolkenkrabber. Het maakt niet uit, zolang het maar hoog is. Dit gebouw of oppervlak beklim je met maar één parachute. Wanneer je boven bent, doe je een schietgebedje en spring je in het diepe en voel je je even zo vrij als een vogel om daarna je parachute open te laten klappen. Best extreem, want je hebt geen reserveparachute bij je en legt je leven dus in de waagschaal. Want het kan namelijk ook zijn, dat wanneer je de parachute opent je gelijk weer wordt gelanceerd richting het object waar je vanaf bent gesprongen.

Vliegen als een vogel. “Basejumpen” is eigenlijk de beste manier om je dit gevoel eigen te maken, maar een goede levensverzekering lijkt me wel noodzakelijk. Een extreme sport, waar de adrenalineshot hoog is en daar doen we het toch allemaal voor. Met recht is dit een sport voor waaghalzen, freaks en liefhebbers van de risicosporten. Durf jij het aan?